LED-verlichting

LED-verlichting
 
 
LED Lampen Assortiment

Een overzicht met de belangrijkste productcategoriën:

 

led down lighter - ledlampen Nederland LED Spot Lights LED High Bay Fixture Industrial Lighting
LED Inbouw Spot LED Spot Light LED High Bay Klokarmatuur

 

Recessed Spotlight Industrie / Magazijn
LED Panels LED Wall down lighter LED Retrofit Spot E27
LED Panel LED Wall Down Light LED Retrofit Spots
Mounted / Pendant Direct / Indirect GU10, MR16, E27, E14
     
LED Strips T8 LED Retrofit Tube  
LED Strips LED TL Lampen  
12/24 Volt T8 TL Retrofit  
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bekendste voordelen van de LED lamp op een rijtje:

LED Verlichting Checkmark Langere Levensduur
LED Verlichting Checkmark Energie-efficiënt
LED Verlichting Checkmark Minder energieverbruik door het zuinige karakter van de LED lichtbron
LED Verlichting Checkmark De LED lichtbron wordt veel minder warm 
LED Verlichting Checkmark Een aanzienlijke CO2 reductie ten opzicht van T8 TL-, halogeen- of gloeilampen
LED Verlichting Checkmark Minder onderhoudskosten door de lange levensduur
LED Verlichting Checkmark Ongevoelig voor frequent aan- en uitschakelen
LED Verlichting Checkmark Eenvoudiger te recyclen t.o.v. conventionele lichtbronnen 
LED Verlichting Checkmark Geen schadelijke stoffen of gassen zoals kwik. 
LED Verlichting Checkmark Landelijke subsidiemogelijkheden

 

Informatie over LED Lampen Nederland

Op deze verlichting startpagina vindt u alle informatie die u zoekt over licht, verlichting en LED lampen. Volg ook het blog voor actueel licht-nieuws en andere interessante LED onderwerpen. Ook zullen op het LedLampenNederland blog diverse lampen en lichtbronnen met elkaar vergeleken worden op onder andere aanschafprijs, energieverbruik en de lichtopbrengst van led-lampen..

 

Cijfers over LED Verlichting

In tegenstelling tot de verwachting worden conventionele lichtbronnen aanzienlijk sneller vervangen door de LED lamp en LED verlichting.Er werd enkele jaren geleden oorspronkelijk aangenomen en verwacht dat conventionele tl-verlichting binnen 10 jaar vervangen zou worden. Wat vandaag de dag blijk is dat door de stijgende energiekosten armaturen nog voor het einde van de economische levensduur vervangen worden. Bedrijven die over veel verouderede tl-armaturen beschikten in combinatie met veel branduren hebben hier veel winst uit geboekt. Voor meer onderzoek naar cijfers en feiten over de LED lamp en LED verlichting bezoek de website van LightRec. 

Stichting LightRec. laat regelmatig onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in het toekomstige aanbod van afgedankte lampen en armaturen, om na te gaan of deelnemers en winkels aan hun verplichtingen voldoen en om betere methoden te vinden voor de inzameling van lampen en armaturen in Nederland. Hier vindt u de meest recente onderzoeken van LightRec.

 

 

Voordelen LED Lampen

 

Welke lampenfitting heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten fittingen / lampvoetjes. De meest toegepaste lampenfittingen zijn: GU10 (230V), MR16(12/24V), E27(Schroeffitting) en de E14 (Kleine schroeffitting). Klik op deze link voor meer informatie over de meest toegepaste fittingtypen.

 

Zijn LED Lampen volledig recyclebaar?

LED verlichting is zo ontworpen dat het lang meegaat. In het geval dat de LED lamp kapot is, wordt met recycling een stap verder gezet naar een betere ecologische voetafdruk op de wereldbol. De LED lampen bevatten in tegenstelling tot CFL’s, spaar- en gloeilampen geen gevaarlijke stoffen zoals lood of kwik. De modernste LED lampen inclusief de overige componenten zijn zelfs 100% recyclebaar. 

 

LED Verlichting en LED Lampen

 

Wat is CO2 uitstoot?

Met de uitstoot van CO2 gassen, ook wel CO2 emissiegassen genoemd.

 

Hoe kunnen bedrijven CO2 uitstoot verminderen?
Globaal gezien komt binnen het bedrijfsleven 15 tot 20 % van het energieverbruik voor rekening van de verschillende typen verlichting. Brancheafhankelijk kunnen deze aantallen van elkaar differentiëren. Verlichting is een passieve energieverbruiker die net als airconditioning, verwarming en CV tot hoge energieposten en eindafrekeningen leiden. Van de bovengenoemde bespaaropties is de verlichting in veel gevallen de minst kostbare investering die brancheafhankelijk zichzelf snel terugverdient. Naast de primaire bespaarbehoefte op de energiekosten kan verlichting in bijzondere situaties passief de kostenbesparing extra opdrijven. Lichtbronnen zoals gloeilampen hebben een hoge werktemperatuur vergeleken met LED. Door deze warmte-uitstoot kan de efficiëntie van de airconditioningsystemen achteruitgaan.
 
 
 
Waarom is LED verlichting beter voor het milieu?
Bij het productieproces van alle soorten verlichting komt warmte en CO2 in de atmosfeer. TL verlichting, maar ook gloei- en spaarlampen bevatten verschillende chemische substanties die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Bij de productie van LED worden geen metalen of kwik gebruikt, waardoor de milieuafdruk sterk afneemt. De LED producten zijn vrijwel altijd 100% recyclebaar en hoeven bij afdanking niet speciaal verwerkt te worden. Ook tijdens het branden van de lampen komt CO2 vrij. Door het energiezuinige verbruik van LED is deze uitstoot stukken lager.

 

Pagina begrippen: hoogfrequent, fluorescentielampen, T5-verlichting, EVSA, HF, T5-armaturen, T5-lampen, Philips, Osram, GE

 

 

 Terug Naar Boven        

 Terug Naar Homepagina