LED TL Verlichting

LED TL Verlichting
 
                                                                    Terug Naar LED Verlichting
 
 
 
 
LED TL Verlichting

Remplacement van uw energieverslindende T8 fluorescentieverlichting is een goede investering die zichzelf binnen enkele jaren terug verdient. Wist u al dat bedrijven eenvoudig en goedkoop op energie en onderhoudskosten kunnen besparen op conventionele TL verlichting zonder het armatuur te moeten vervangen? LED tubes of T8 Retrofit-LED zijn uitermate geschikt om uw conventionele T8 armatuur om te bouwen naar de energiezuinige LED technologie.

In productiefaciliteiten en industriële gebouwen hangen een groot aantal fluorescentiebuizen die jaarlijks veel energie verbruiken. Is het T12- of T8 TL armatuur met conventionele aansturing nog in goede staat, maar zit het hoge energieverbruik u enorm dwars? Overweeg om uw starter en TL lampen te vervangen door de zogenaamde “LED Tubes”, ook LED TL Lampen of T8 fluorescentievervangers genoemd. De LED Tubes zijn duurzaam, hebben een veel langere levensduur, zijn energie-efficiënt en bevatten geen giftige gassen, glas of kwik. LED TL’s zijn uitermate geschikt om uw oude TL’s een-op-een te vervangen naar deze duurzame technologie. Echter doordat de productie van LED TL buizen simplistisch is in verhouding met de meeste traditionele lichtbronnen van glas, zijn er uiteenlopende bekende en onbekende fabrikanten.

Indien u de investering overweegt in LED’s voor uw kantoor of werkplek, laat u dan niet afschepen met inferieure werkplekverlichting. De beloofde levensduur van de LED TL lampen geeft u alle reden om de juiste overweging te maken en eventueel een proefplaatsing aan te vragen. Iedereen beweert van oudsher namelijk dat zijn product het meest innovatieve product voor de beste prijs is.

 

 

Wat zijn goede t8 lampen

 

Hoe herken je kwalitatieve LED TL buizen?

beste led tubes Hoe lang is de garantieperiode van de lamp en hoe verhoud zich dit
tot de beloofde levensduur van de LED TL Lamp?
beste led tubes Is de LED lamp zo ontworpen dat u geen kortsluiting veroorzaakt als u de LED TL
lamp in het armatuur plaatst in beide richtingen?
 
beste led tubes  Is de buis alleen geschikt voor toepassing met dummy-starter, of is de LED Lamp
ook toepasbaar direct op 230 Volt?
beste led tubes Welk type LED-Chip en fabrikant LED-Module is de lichtbron van de duurzame
LED TL lamp? 
Philips, Samsung, Osram, Nichia, Honglitronic en Epistar SMD chips zijn
hoogstaande merken van LED-chips.
beste led tubes Hoge energie-efficiëntie of lichtrendement(Lumen / Watt). Hoge Color Rendering Index
of kleurweergave-index (CRI 80-90).
beste led tubes Hoge tempratuur is de grootste vijand van een LED TL buis. LED Tl lampen kunnen
minder goed tegen warmte van fluorescentie T8 lampen. Uw LED lichtbron mag niet
te warm worden en tevens een juiste “heat sink” of warmteafvoer hebben.
beste led tubes U kunt na de remplacement altijd de lux-waarde zelf meten. U kunt de
lichtopbrengst voor- en na meten met een luxmeter.

 

Is mijn TL verlichting geschikt voor een ombouw, zonder het armatuur te vervangen?
   
led retrofit "Heb ik een conventioneel T8 armatuur met CVSA en een starter?"
"Heb ik een Hoogfrequent T8 armatuur met specifieke lichtoptiek en HF-EVSA?"
 

Heeft u nu conventionele TL armaturen (met starters) of hoogfrequente TL armaturen (zonder starters)? Conventionele TL verlichting is binnen 10 seconden eenvoudig te retrofitten naar energiezuinige LED TL verlichting. Uw CVSA hoeft niet verwijderd te worden en zal nog een geringe hoeveelheid energie cumulatief verbruiken op het totale vermogen van uw LED TL buizen. U kunt er ook voor kiezen het armatuur te laten ombouwen. Hoogwaardige LED TL buizen kunnen ook direct op 230 Volt geplaats worden indien het armatuur aangepast wordt.

Indien u hoogfrequente TL armaturen heeft is de besparen en terugverdientijd een stuk lager en kunt u niet zonder meer één-op-één vervangen. Een technische ingreep in de bedrading van uw TL Armatuur is noodzakelijk. Door de tariefkosten van uw installateur daalt de besparing en uw Return on Investment, afhankelijk van de tarieven en geappliqueerde vermogens. Ook kan het voorkomen dat uw TL installatie spiegeloptiek heeft speciaal ontworpen voor traditionele TL verlichting met een stralingshoek van 360o. Uw lichtstroom kan hier negatief door beïnvloed worden. In het laatste geval wordt het ombouwen altijd afgeraden. Vraag bij twijfel daarom altijd een proefplaatsing aan op uw werkplek.

 

 

industrie verlichting ledtube tl

 

 
Wat verbruiken traditionele TL lampen?

De afmetingen van T8 TL lampen als werkplekverlichting zijn 1200 millimeter en 1500 millimeter. De meest gebruikte TL buizen verbruiken 58 Watt (150cm), 36 Watt (120cm) of 18 Watt (60 cm).

 

Belangrijkste Voordelen: LED TL Verlichting

Voordelen ledtubes Laag Energieverbruik.
Voordelen ledtubes Minder onderhoudskosten.
Voordelen ledtubes Lange levensduur.
Voordelen ledtubes Return on investement ~2 Jaar.
Voordelen ledtubes 100% Recyclebaar.
   
   
Additionele productvoordelen LED tubes:
   
Voordelen ledtubes LED-Verlichting bevat geen UV-straling of IR-straling
Voordelen ledtubes Hierdoor zijn negatieve bijeffecten zoals verkleuringen van schilderijen uitgesloten.
Voordelen ledtubes De stralingsbundel aanpassen met een verstelbare T8 lampvoet is optioneel.
Voordelen ledtubes Leverbaar in praktisch alle wenselijke lichtkleuren.
Voordelen ledtubes Vaak dimbaar of met sensoren voor additionele kosten- en energiebesparing.
Voordelen ledtubes Subsidiemogelijkheden op LED TL Verlichting

 

De voordelen van LED Tubes

 

Toepassingsgebieden LED TL tubes

LED TL Lampen worden gebruikt als een energiezuinige vervanger van TLD- of fluorescentiebuizen. Deze LED verlichting is duurder in aanschaf maar verdient zichzelf meestal binnen 2 jaar terug. LED fluorescentievervangers worden veel toegepast bij productiefaciliteiten, scholen, ziekenhuizen, kantoren en andere plekken waar tl lampen geïnstalleerd zijn. De goede kwaliteit LED tl-verlichting hebben een geschatte product levensduur tussen de 30.000 – 50.000 branduren zonder veel lichtterugval over deze periode(10%). Naast besparingen op energiekosten en CO2-uitstoot kan flink bespaard worden op de onderhoudskosten van uw verlichtingsinstallaties. Door de ontwikkeling van de LED TL buis kan er op al deze plekken tot maar liefst 60% energie worden bespaard. Voor additionele energie besparing is het mogelijk het voorschakel apparaat (VSA) uit de stroomkring te halen.

 

 
Zijn LED TL Lampen altijd geschikt?

Er zijn verschillende aanbieders van uiteenlopende kwaliteit LED Tubes op de markt. Niet alle leveranciers en fabrikanten kunnen de opgewerkte verwachtingen waarmaken. Een goede indicatie is de fabrieksgarantie die uw verlichtingsleverancier u biedt. 5 jaar garantie op uw LED TL Verlichting die 50.000 branduren moet meegaan is zeker geen uitzondering!

In veel gevallen is verlichting maatwerk. Indien uw conventionele T8-armaturen voorzien zijn van een spiegeloptiek-reflector wordt LED TL afgeraden. Doordat de traditionele TL-lamp een stralingshoek heeft van 360o en de meeste LED tubes 160o, kan het lichtbeeld negatief veranderen. Wanneer toegepast als kantoorverlichting of werkplekverlichting kunnen sommige LED TL Lampen negatieve bijeffecten hebben. Sommige inferieure LED TL verlichting geeft een felle gloed af op uw PC-beeldscherm of laptop. Vraag bij twijfel uw leverancier eerst om een tijdelijke en vrijblijvende proefplaatsing in uw bedrijfspand of werkplek. 

 

LED TL Verlichting Nederland

 

 
Begrippen: Één-op-één vervangen, conventionele TL Verlichting, assortiment LED TL buis, lichtrendement, LED TL Verlichting, T8 Retrofit.

 

 


Terug Naar Boven

Meer Industrie Verlichting

Terug Naar Homepagina


 

 

 

 

 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.