Over ons

 

Over Led lampen Nederland

Vindt hier informatie over de nieuwe generatie A-kwaliteit led lampen, leveranciers, merken, fabrikanten en relevante webshops en webwinkels gespecialiseerd in ledverlichting en ledlampen.

 

LED-Lampen en-LED Verlichting

“LED” staat voor Light Emitting Diode. Dit type lichtbron staat bekend om de functionele eigenschappen, zoals regelbaarheid en het lage energieverbruik. Ten opzichte van halogeenlampen, spaarlampen en HPS-verlichting kunt u tot op 50% energie besparen met een vergelijkbaar licht-output. Daarnaast kunt u additioneel besparen als u gebruik maakt van slimme systemen zoals draadloze Z-Wave domotica-producten, aanwezigheids- en bewegingssensoren.

Deze energiezuinige verlichting is extra duurzaam omdat de led-modules en extreem lange levensduur hebben, mits geïmplementeerd onder en in de juiste (weers-)omstandigheden. Een hoogwaardige voeding of aansturing is een cruciale factor in de levensduur van dit soort verlichting. Daarnaast kunnen zowel de led-voeding als de lampen zelf niet goed tegen extreme warmte. Conventionele lichtbronnen zoals TLD-T8 hebben hier aanzienlijk minder last van.

LED-modules zijn op diverse vlakken uniek in vergelijking met de gangbare conventionele lichtbronnen (spaar-, halogeenverlichting). Ten eerste is een led een elektro-product, dat ook als zodoende afgedankt dient te worden. Verder is LED zeer milieuvriendelijk omdat er in tegenstelling tot conventionele lichtbronnen geen zware metalen, lood of kwik is zit, dat speciaal moet worden gerecycled.

Ten tweede is een LED een “Solid-State lichtbron”. De term Solid State (vrij vertaald: vaste toestand) betekent dat het licht in een LED-module afkomstig is van een vast voorwerp (een stuk halfgeleider) in plaats van een vacuüm of gasbuis zoals het geval is in traditionele gloeilampen en fluorescentielampen. Een LED is verder, in tegenstelling tot tl-buizen en spaarlampen, constant “aan” als het visueel licht uitzend. Tl-verlichting en spaarlampen knipperen met een specifieke frequentie per seconde zodat het “lijkt” alsof de lamp continue aanstaat, vanuit menselijk visueel spectrum bekeken. Ten derde is een Led-module uitstekend regelbaar met aansturingmaterialen en accessoires.

Ten slotte worden de licht-eigenschappen van een niet modulair lichtsysteem bepaald door het initiële design van het armatuur en led-module als het aankomt op de stralingshoek de lichtstroom, lichtsterkte, lichtkleur en kleurweergave.

 

Led Startpagina Onderwerpen

De onderwerpen van deze pagina zijn in brede zin: Industriële verlichting, utilitaire verlichting, buitenverlichting, led-strips, led-accessoires.

 

Blog Led Lampen Nederland

Op het LedLampenNederland Blog vindt u relevante informatie over verlichting. Op het blog zullen diverse lampen en lichtbronnen met elkaar vergeleken worden op aanschafprijs, energieverbruik en de lichtopbrengst van led-lampen. Op dit verlichting-informatieblog vindt u antwoord op de meest gestelde vragen als het aankomt op led lampen en led verlichting, zoals: